Heinolasta poismuuttoa torjumaan

 

VALTUUSTOALOITE JO 23.4.2007

 

Heinolassa on havahduttu kantamaan huolta asukasmäärän vähenemisestä. Sen torjumiseksi on parhaaksi strategiaksi valittu uusien yritysten ja asukkaiden houkuttelu. Sen sijaan nykyisten elinkeinojen ja omien asukkaiden säilyttämiseen ei ole kiinnitetty riittävää huomiota. Väestökadon korjaamiseksi edullisempaa, kuin uusien asukkaiden houkutteleminen, saattaisi olla poismuuttoherkkyyden hillintä yhdessä uusien asukkaiden houkuttelun kanssa.

 

Viime vuosien asukasluvun alenemisen vaihtelut, lukuunottamatta hyvin lievää asukasluvun kasvua asuntomessuvuonna 2004, eivät kovin selvästi seuraile sitä vaihtelua, mikä on ollut Heinolaan muuttaneiden lukumäärässä. Sen sijaan asukasluvun vaihtelu on voimakkaassa korrelaatiossa Heinolasta pois muuttaneiden lukumäärän kanssa.

 

Ainakin Maapoliittisen ohjelman ja Elinkeinopoliittisen strategian luonnoksien painotusta tulisi kohdentaa Heinolassa jo olevien yritysten edunvalvontaan ja huolehtimiseen omien asukkaiden eduista ja viihtymisestä. Tämähän tulisi olla kaikkien kuntien toiminnan eettisenä ohjeena siitäkin huolimatta, vaikkei erityisenä tavoitteena olisi hillitä poismuuttoa.

 

Heinolan Vihreät


Posted

in

by

Tags: