Hyvä kasvaa isoksi

Kaupungissamme on jälleen suuria haasteita, joista voi lukea paikallislehdessä. Mahtavat kouluinvestoinnit, kaavoitukset eri puolilla kaupunkia, torialueen kunnostus, siltaremontti, vesipuhdistamon remontti, jne. Koulujen rakentaminen on kuitenkin pattitilanteessa. Syy siihen: resurssipula.

Mietin mistä se johtuu? Aiemmin Heinolan kaupungin slogan, ”Heinolassa on hyvä kasvaa isoksi” sai aikaan positiivisen mielikuvan. Kyllä tässä selvitään, kun lapsen etu on tärkeä – oikeat arvot! Köyhtyä voi, mutta ei laihtua. Koulujen remontit olivat hallittavissa.

Nykyinen slogan ”Iso elämä pienessä kaupungissa” tarkoittaa toki samaa, mutta koulusuunnitelma on paisunut kuin pullataikina! Johtuuko se sloganista? Isosti maan tasalle vanhat koulut ja uutta kehiin?

Yksituumainen näkemys pitää saada aikaiseksi, pitäähän koulut olla kunnossa. Se on fakta. Vielä voi parantaa suunnitelmia! Minä haluan uskoa ja luottaa, että asiat järjestyy.

Maassamme on valtavat haasteet rakennusten huonon sisäilman takia. Emme ole yksin. Kuulutan puurakentamista ja tuulettuvaa alapohjaa, terveitä rakennusaineita. Onhan meillä kokemusta puukerrostaloista. Se on tuleva trendi.

Koululaisille ja opettajille toivon iloa työskentelyyn. Toivottavasti happi riittää! Ulkona voi käydä happihyppelyllä. Parasta olisi, jos voisi opiskella ulkotiloissa, noin hengityksen kannalta.

Suomi on maailman onnellisin maa. Olen perehtynyt onnellisuus-teemaan: Elä tässä hetkessä! Kiitä kaikesta, hyvästä (ja pahasta). ”Hyvä on Heinolassa”.

Tiina Bragge

Heinolan vihreät


Posted

in

by

Tags: