Heinolan koulukiistelyssä tärkein on unohtunut

Kovin pienet koulut estävät oppilaita menestymästä. Siitä seuraa, että myöskään Heinola ei menesty niin hyvin kuin siihen on edellytyksiä. Tästä taas johtuu, että myös isänmaamme Suomi kärsii. Menestyneitä ja johtavassa asemassa olevia toki on Heinolassa, mutta vähän ja hekin ovat usein muualla koulunsa käyneitä.

Pienessä kyläkoulussa on vaikea luoda eteenpäin pyrkivää henkeä. Koulukiusaamiseltakaan se ei pelasta. Jos ikäluokkaa kohti on vähän oppilaita, on varsin pieni todennäköisyys, että tähän joukkoon edes joka vuosi sattuu lapsia ja nuoria, jotka esimerkillään kirittävät kaverinsakin hyviin suorituksiin. Jollei ole luokallista oppilaita, ei synny luokkahenkeä.

Itä-Hämeen sivuilta koulukirjoitusten joukosta ei taida löytyä edes mainintaa, miksi Lusin koulun oppilaiden vanhemmista moni oli valmis siirtämään lapsensa Kirkonkylän kouluun, vaikka koulumatka pitenee ja hankaloituu. He pitivät lastensa puolta. Moni varmasti koki, että se lisäsi oppilaiden mahdollisuuksia menestyä koulussa. Sen jälkeen olisi paremmat eväät menestyä elämässä ja auttaa yhteiskuntaamme.

Ent ope


Posted

in

by

Tags: