Vihreiden aloitteesta Vihti sai henkilöstöohjelman

19.3.2024

Vihdin kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 18.3.2024 henkilöstöohjelman, joka pohjaa kesäkuussa 2022 Vihdin Vihreiden jättämään valtuustoaloitteeseen henkilöstöstrategian laadinnasta.
x

Ryhmäpuheen ohjelmasta piti Ida Välimaa

”Henkilöstöohjelma on hyvin laadittu ja tiivis paketti. Sen laatimiseen on osallistettu sekä päättäjiä että mikä tärkeintä itse henkilöstöä useaan otteeseen.

Henkilöstötyö on jokapäiväistä toimintaa ja aina vuorovaikutteista. Ilman henkilöstöä mikään työ ei etene. Henkilöstö onkin nähtävä arvokkaana resurssina, joka sekä tuottaa että nauttii monenlaista pääomaa. Tuottavuutta mitataan eri töissä eri tavoin, mutta mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan, sitä lisää aina hyvinvointi, työn ilo ja työn imu.
Meillä Vihdissä iso huoli kohdistuu runsaaseen lähtövaihtuvuuteen. Sen vastapainona on toki se joukko, joka on erittäin sitoutunutta sekä kuntaan että jopa työyksikköön. Sitä tietoa ja taitoa, joka sitoutumiseen myötävaikuttaa, meidän tulee hyödyntää.
Pätevistä tekijöistä on niin ikään pula. Olemme hankalassa asemassa jo maantieteellisesti. Kilpailemme kovien kuntien kanssa koulutetuista ammattilaisista. Me tarvitsemme hyvän perustan, mutta tarvitsemme myös rohkeaa markkinointia. Sen jälkeen meidän pitää lunastaa markkinoinnin keinoin annetut lupaukset.
Olen iloinen tästä ohjelmasta ja kohdassa käytetyistä hyvistä puheenvuoroista.Oli helppoa hyväksyä tämä ohjelma ilomielin.”

Tule mukaan!

Seuraa Vihdin Vihreitä

Arkisto